Hardlopen in de donkere maanden, zorg voor goede zichtbaarheid

13 september 2018

Beste Hardlopers,

Nu het na een heerlijke zomer ’s avonds weer steeds eerder donker wordt zullen wij als hardlopers extra om onze zichtbaarheid moeten denken.

Als lopers zien wij snel het overige verkeer, maar andersom is dat lang niet altijd het geval.

Zorg dus voor jouw veiligheid, de veiligheid van je medelopers en van overige weggebruikers dat je altijd goed zichtbaar bent.

Ook de komende maanden zullen de trainingen regelmatig op de openbare weg plaatsvinden. Om dan mee te kunnen lopen is minimaal een goed reflecterend hesje verplicht, maar nog beter is het om ook verlichting bij je te dragen.

Zonder het minimaal vereiste hesje kan je helaas niet meegaan met de training op de openbare weg. Voor noodgevallen liggen er enkele reservehesjes op club, maar dit aantal is beperkt. Zorg dus zelf voor goed materiaal.

Houd er altijd rekening mee dat de training op de openbare weg plaats kan vinden, ook als dit niet op de site staat.

We doen dit voor ieders veiligheid en rekenen op jullie medewerking en begrip.

Voor hesjes met verlichting heeft onze hoofdsponsor Runnersworld Hoorn-Purmerend nu een speciale aanbieding voor DOKEV-leden. Je betaalt nu geen 25, maar 20 euro. Met dit vest ben je altijd goed zichtbaar. Wil je hier gebruik van maken, stuur dan een mail naar Peter Keet phc.keet@quicknet.nl. Betaal contant en ontvang het vest tijdens de trainingen van Peter.

Vriendelijke groeten

Bestuur en trainers van DOKEV.

Niemand is een binnenmens! Buiten bewegen is gelukkig niet alleen voor atleten en fanatiekelingen. Iedereen kan buiten bewegen en… Meer >

Afgelopen week is Dirk Beerse hard aan het werk geweest om de kogelstootbaan weer op en top te krijgen voor de najaarswedstrijd van… Meer >

Op zondag 1 juli organiseerde de Rotary Anna Paulowna voor de tweede keer de Tour de Soes in onze omgeving. Met de opbrengst… Meer >

Leen Duijzer heeft zich de afgelopen week ingespannen om het straatwerk weer onkruidvrij te maken. Het was een flinke klus en… Meer >