Vanaf 1 januari 2020 zijn wij rookvrij

25 november 2019

Atletiekvereniging Dokev is een belangrijke omgeving in het leven van opgroeiende kinderen. We geven kinderen graag het goede voorbeeld. We zetten daarom vanaf 1 januari 2020 de stap naar een rookvrij sportterrein. Hiermee beschermen we de jeugd tegen de verleiding om te gaan roken en het schadelijke meeroken. Zo bieden wij iedereen een gezonde en veilige sportomgeving.

Als kinderen anderen zien roken, lijkt dat normaal en misschien zelfs aantrekkelijk. Zeker als zij mensen zien roken naar wie zij opkijken, zoals andere sporters, trainers en ouders. Zien roken, doet roken. Sporten is gezond, terwijl (mee)roken schadelijk is voor de gezondheid. Roken en sport passen niet bij elkaar. Met een rookvrij sportterrein dragen we bij aan het realiseren van een Rookvrije Generatie. Een generatie kinderen die zélf kan en zal kiezen voor een gezonde, rookvrije toekomst.

Iedereen is en blijft welkom op onze vereniging, ook rokers! We vragen rokers om buiten het zicht en buiten het terrein te roken. De entree en plekken binnen ons sportterrein, zoals langs de lijn en het terras zijn rookvrij. We rekenen op uw medewerking om samen met ons te zorgen voor een gezonde en veilige omgeving voor onze jeugd en alle andere bezoekers.

Voor vragen kunt u terecht bij Ellen van Duin of telefoonnummer 06-44624615. Lees meer over rookvrije sport op www.rookvrijegeneratie.nl/sport.

De foto's van de Garden Pleasure Cross 2019 zijn gepubliceerd, met dank aan Buddy Freeth. Je vindt ze onder het kopje… Meer >

Op zondag 7 juli organiseerde de Rotary Anna Paulowna voor de derde keer de Tour de Soes in onze omgeving. De start was dit… Meer >

Zaterdagavond 7 september vierde atletiekvereniging Dokev het 40 jarig bestaan van de Kneesloop. Onder zeer natte omstandigheden werd… Meer >

Op donderdag 13 juni was de uitreiking van de Rabobank Clubkas Campagne. Martien en Chris hebben de cheque voor onze club opgehaald… Meer >