Nieuws

Fijne feestdagen en uitnodiging nieuwjaarsreceptie 2019

23 december 2018
Het nieuwe sportjaar 2019 staat weer voor de deur, dat willen we traditioneel inluiden met een hapje en een drankje tijdens onze nieuwjaarsreceptie op:

“vrijdagavond 4 januari 2019 om 20.30”
in ons clubgebouw “De Antilope”

Leden, vrijwilligers en sponsoren nodigen we dan ook van harte uit met ons het glas te heffen.

Eerst even een korte terugblik:
Als je terugkijkt lijkt het jaar natuurlijk weer voorbij te zijn gevlogen en toch is er weer ontzettend veel georganiseerd, geregeld en bereikt bij onze vereniging.

Een jaar met veel activiteit en sportiviteit tijdens de trainingen. Het is een gezellige drukte tijdens de door onze trainers goed en enthousiast georganiseerde trainingen voor jeugd en senioren. Ruimte voor een praatje tijdens de trainingsronde, maar ook fanatiek om tot (nog) betere prestaties te komen. Goed ook om te zien dat iedereen zijn veilige bijdrage levert door tijdens de donkere maanden met goede verlichting deel te nemen aan de trainingen buiten ons terrein.

Een jaar met door onze vereniging georganiseerde hardloop en atletiekwedstrijden. In 2018 werden er weer drie clubcompetitie wedstrijden georganiseerd voor onze eigen jeugdatleten.
Met tijdens de 3
e en laatste competitiewedstrijd een verdubbeling van het aantal deelnemers ten opzichte van de eerste wedstrijd, hou dit vast!!
In 2019 doen jullie lekker allemaal mee toch!!

Daarnaast nog 5 hardloopwedstrijden en een jeugdcross met maar liefst 600 deelnemers. Het organiseren van al die wedstrijden is alleen maar mogelijk met de inzet van veel vrijwilligers en dat zijn er gemiddeld zo’n 25 a 30 per wedstrijd. Maar het is weer super gegaan. In november zelfs twee wedstrijden, de jeugdcross en de Garden Pleasure Cross. Moeten we dat wel doen vroegen wij onszelf af….nou we hebben het gedaan en die vrijwilligers stonden er allemaal weer en wat was het een ontzettend leuke dag tijdens de jeugdcross en wat liep de Garden Pleasure Cross als een geoliede machine.

En…laten we het weer perfect georganiseerde jeugdkamp op het Dokev terrein niet vergeten. De jeugd heeft hier weer volop van genoten.

Op 15 juni hebben we ons 30 jarig jubileum gevierd. Een leuke en gezellige avond, voorafgegaan door een training met allerlei activiteiten en een heuse “bier” estafette (maar dan zonder bier, ja dat kan). Zo’n avond moeten we vaker doen was het credo. Ook voor ons was het zeker voor herhaling vatbaar, een mooie en leuke uitdaging voor 2019!!!

Deze avond hebben we ook het nieuw hoogspringplateau geopend. Eerder viel de opening in het water, maar nu dan toch officieel. Wat ziet het er prachtig uit. Na al die nattigheid brak een wel heel droge periode aan gedurende de zomer en dan is de baan niet groen meer, maar wordt steeds geler…wat nu. Moeten we beregenen of niets doen. Niets doen was het advies en zie na de eerste regen na een lange periode van droogte lag de baan er weer prachtig groen bij.

 

Maar er gebeurt nog veel meer om alles spic en span te krijgen. Iedere twee weken worden de lijnen weer strak getrokken door een trouwe vrijwilliger. Door andere vrijwilligers, wordt er gemaaid om het gras op de juiste lengte te houden, wordt het terrein onkruid vrijgemaakt, is de loods keurig opgeruimd, wordt het gebouw door de schoonmakers prima onderhouden, heeft de kantine een grote schoonmaak ondergaan etc.…….

Hebben we nu alle vrijwilligers genoemd en geroemd nee zeker niet, want er gebeurt natuurlijk nog veel meer. Alle vrijwilligers heel hartelijk bedankt voor weer een prachtig jaar.

Een mooie toepasselijke spreuk:

“Vrijwilligers worden niet betaald. Niet omdat ze waardeloos zijn, maar omdat ze onbetaalbaar zijn”

Onbetaalbaar ook zijn onze sponsoren en alle activiteiten die worden georganiseerd om het sporten voor onze atleten betaalbaar te houden. Denk naast de sponsoring aan de activiteiten aan de Grote Clubactie, Narcissenverkoop, Tour de Soes, kledinginzameling, oud papier ophalen etc. waarbij we de inzet van vele vrijwilligers niet kunnen missen.

Heb je om wat voor reden dan ook in het afgelopen jaar geen vrijwillige bijdrage kunnen leveren, meld je bij ons aan, alle hulp is welkom.

Wij blikken met volle tevredenheid terug op 2018 en kijken met veel vertrouwen en enthousiasme uit naar weer een prachtig sportjaar 2019! Wij wensen jullie allemaal prettige feestdagen en een heel sportief, gelukkig en vooral gezond 2019.

Met sportieve groeten

Hans van Graas, Ellen van Duin, Martien Komen, Jurrie Span en Chris Eykelenboom

 
De stemperiode van de Rabobank Clubkas Campagne is van start gegaan! De leden van de Rabobank mogen dit jaar EUR 225.000,- verdelen… Meer >
 
Afgelopen dinsdag zijn we gestart met de eerste afstand over 3.000 meter voor de clubcompetitie hardlopen 2019. Voor elke deelnemer de… Meer >
 
www.atletiekvereniging-dokev.nl
Op 7 april hebben Peter Keet en Gerrit Brommer de 60 van Texel gelopen. Hoe zijn we er toegekomen om dit te gaan doen en hoe is de weg… Meer >
 
De foto's van de Garden Pleasure Cross 2018 zijn alsnog op de site gepubliceerd (onder het tabblad foto's). Excuses voor de… Meer >
 
 
 
 
 
 

Locatie

Sportpark Kleine Sluis 1
1761 LP Anna Paulowna
Terug naar boven